06 51351490 info@fritsdebeer.nl

In samenwerking met Frits de Beer presenteert Filmhuis Alkmaar: ‘ALLES IS CUT’ ‘Cut’ is het meest gebruikte woord tijdens filmopnames. En een film is pas een film wanneer deze in de cuttingroom versneden wordt tot het beoogde verhaal.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Filmmaker en regisseur Frits de Beer heeft een avond samengesteld waarin ‘cutting’ wordt uitgelicht.
Bas Icke is editor van beroep. Voor aanvang van de film legt hij aan de hand van voorbeelden uit wat de edit van ‘The Broken Circle Breakdown’ zo bijzonder maakt. En geeft antwoorden op vragen als: Wat doet een editor? Wat gebeurt er in de cutting room? En waarom roepen ze op een filmset zo vaak cut!?

Frits de Beer maakte de korte film ‘Alkmaar 100 jaar later’ dat wereldwijd viraal ging. Daarnaast maakt hij commercials voor o.a. IWC, Adyen en videoclips.
Hij is gefascineerd door de invloed van editing/cutting in films. ‘Ik vind The Broken Circle Breakdown’ een geweldige film. Heftig, maar ook ontroerend; de manier van cameravoering en edit, het gebruik van licht en natuurlijk het verhaal. Alles raakt me eraan.

Het leek me gaaf een avond te organiseren die net even dieper in gaat op de film, de werkwijze erachter, waardoor de beleving nog intenser wordt.

Na afloop van de film een kort gedicht en overdenking van Gerhardt Heusinkveld die ons daarna verleid naar de foyer om te gaan denken en vol in het leven te staan.

LET OP: deze film heeft een aangepaste ticketprijs en is naast het normale arrangement inclusief soep (vooraf) en (muzikale) omlijsting. Cinevillepas, AH-Vouchers en de vrijwilligersregeling zijn niet van toepassing op deze voorstelling.

  • 19.30 uur – inloop + een kop soep van (Soepp)
  • 20.30 uur – inleiding, film + muziek