06 51351490 info@fritsdebeer.nl
Select Page

Verdergaan dan je kunt en je nadeel omdraaien.

Na een hard verbroken relatie ooit jaren geleden liep ik verdrietig door de stad naar huis, ben redelijk een open boek, als ik iets leuk vind zie je het, als ik iets niet leuk vind zie je het ook en als ik het even lastig heb, voel je het zelfs denk ik.

Een goede vriendin die ik onderweg naar huis tegenkwam vroeg wat er was, ik vertelde haar en ze liep mee naar huis, huilde ik uit, dronk ik een fles wijn (een gepaste 2 flessen) natuurlijk lost alcohol geen problemen op maar melk ook niet.
We spraken en vertelde ik wat ik wilde gaan doen.
Ik wil deze pijn omzetten in mijn taal; beeld.

Ja hoor zei ze
Mijn huis was toch een soort atelier en we maakten meteen een foto, die was zeker nog niet goed maar wist waar ik heen wilde. De volgende dagen bouwde ik een lamp voor deze shoot zodat ik het licht meer kon vormgeven zoals ik wilde.

“Shapen” heet dat tegenwoordig bij hipster fotografen.

Daarna nodigde ik haar weer en maakten we de eerste foto gevolgd door een maand lang vrouwen in mijn huis.

Een prachtige serie van 25 foto’s.

Wilde de pijn zoeken in beeld en nog verder gaan. Alle spieren aanspannen, gedachten en woorden tot pijn punten. Ik vertel en vraag en praat en heb in gesprekken vooraf allang gehoord waar pijnpunten zitten, een overleden ouder, een overleden kind alle pijnpunten die ik ken gaan we opzoeken en ik sla er geen over.

De pijn omzetten tot kunst en dan nog iets verder.

In deze tijd zullen we sowieso moeten.  Verder gaan dan we denken dat we kunnen.

Volgende keer als je een foto maakt, een foto in het bos, van je kop koffie, van je kind of je ouders, van je partner of een vriend…durf nog iets verder te gaan.

Afdrukken zijn te koop
30x40cm mat papier