06 51351490 info@fritsdebeer.nl
Select Page

Until I give in…

Mena Leila | Frits de Beer

Een korte dansfilm met Mena Leila. Over het zware waar leven soms overgaat met alle tegenslagen die het kan hebben. Een dans gefilmd de dag voor haar operatie waar niemand wist wat de uitkomst zou zijn. Waar John Patitucci, een grote jazz bassist uit New York, de muziek speciaal voor schreef.

Project Details

Concept Frits de Beer & Mena Leila
Beeldregie | edit Frits de Beer
Dans Mena Leila
Muziek John Patitucci

Achtergrond

Frits & Mena Leila bij Stadskantine

Het begin

Mena Leila kwamen elkaar bij toeval tegen, hoewel we elkaar al langer kennen nog nooit samen gewerkt. “Waarom hebben wij nog nooit samen een project gedaan” vroeg ze en mn brein begon overuren te maken. Afgesproken voor een brainstorm, schrijven, schetsen, locatie spotten, muziekkeuzes maken en beginnen.”
Mena Leila danst

It's a wrap!

“It’s a wrap. We did it! Mega mooi, hard, pijnlijk, emotioneel, artistiek, gaaf en confronterend. En wat heerlijk dat de zon schijnt, het leven gaat door.” Mena Leila
Beer in het bos

Edit

Hoewel ik veel van de edit in mijn edit suite heb gedaan vond ik het ook best fijn een paar dagen buiten te werken aan deze en een andere edit. Af en toe een rondje lopen, een koffie halen en weer door.
John Patitucci

John Patitucci

John Patitucci had me aangeboden muziek te maken voor een project, daar maakte ik graag gebruik van, hebben een bespreking gedaan in Londen. De ideeën doorgesproken van hoe en wat ik het graag zou willen. Een ruwe edit gestuurd naar New York waar hij de muziek schreef en de opname deed. Deze stuurde hij terug in 3 versies waar ik mee aan het werk mocht gaan. De edit heb ik aangepast naar de muziek. 
Heel dankbaar en trots dat ik met zo een grote naam heb mogen werken waar ik al bijna 30 jaar fan van ben.

Meer weten?