06 51351490 info@fritsdebeer.nl
Select Page

Beer@work #8

Marinus Knoope

 

M; wilt u koffie?
F; ja lekker, heb er net een lange reis op zitten, Alkmaar Nijmegen was een leuk stukje, drukte onderweg maar goed te doen, wat woont u mooi hier in dit dijkhuisje.
M; ….
(knikt woordloos en kijkt naar de keukentafel, draait zich om en zet koffie, kast open, koffiebus, schep schep schep schep (kijkt om) en nog een schep, draait de kraan open en vult het water aan tot precies daar… drukt het knopje AAN aan en loopt naar de keukentafel, gaat zitten, pakt de krant en leest een pagina of 10)

Ik zit en wacht maar bij pagina 5 pak mijn camera uit mijn tas, schat het licht in en draai subtiel diafragma naar f2.8, een 1/60 en iso400 zal vast goed zijn gok ik. voorzichtig richt ik mijn camera, zijn oog kijkt zo minimaal op als maar kan en leest weer verder.
Ik maak hier alvast maar een foto van, dit wordt een rare shoot, snel 3 opnames en zie hoe hij opeens opstaat, naar het aanrecht loopt en pakt twee kop en schotels met een gouden randje en schenkt ze tot precies zover vol, zet ze op tafel, wijst naar twee potjes, ik veronderstel dat daar suiker en melk leven en ik schud netjes “dankuwel”.

Pagina elf tot de achterkant worden uitgelezen en kijkt me aan.

M; zo, waar zullen we een foto maken?
F; in uw kantoor? Stamel ik zachtjes passend bij het interieur waar niet meer dan een klok tikt.

Marinus Knoope, schrijver en filosoof en verrassend stille man staat op, maant me te volgen, ik volg gedwee, gaat zitten achter zijn bureau, er is geen twijfel in zijn blik, ik zit er klaar voor.
Ik maak een foto of twee, voor ik het weet sta ik weer buiten, loop glimlachend naar de auto en tel de woorden die hij sprak.

Zal net veel meer zijn dan het aantal fotos die ik heb.

Skills

Posted on

13 januari 2021