06 51351490 info@fritsdebeer.nl

Beer@work #12

J; zou je..?
F; nee want??

Aan de telefoon de persman van Pieter, laten we hem J noemen

F; of ik Pieter wil fotograferen?
Omdat hij het niet hel goed konden en een bekende Belgische fotograaf en dat het beeld niet goed was? (Die fotograaf heb ik trouwens zelf erg hoog zitten; Frits)

J; ja graag, P is een man met nogal een eigen mening…ik denk dat jij..
F; Eh nee als hij het niet kan waarom zou ik het dan wel kunnen of willen zelfs.
Twee dagen later een volhardende J aan de telefoon
J; zou je toch echt niet…
F; ok op mijn voorwaarde dan.

Pieter Wispelwey is echt één van de belangrijkste cellisten van Nederland/wereld, een mooie uitdaging.
De eerste zin die ik tegen iemand zeg is de belangrijkste. 
Daar win ik iemand en gaat de shoot easy of ik verlies de ………
Van een vriendin kreeg ik een oude partituur van Bach te leen.
Dan bel ik aan bedacht ik me, overhandig ik die en zeg “als je dit voor me speelt maak ik fotos en dan zijn we klaar”

Dingdong, zoontje van 7 opent de zware houden deur van het huisje bij de oude kerk en mijn mooie plan viel harder dan ik wilde maar moet toch eerst de lastige man voor de zien te winnen, ik loop door het huis naar de mooie oude keuken waar Pieter Wispelwey koffie aan het zetten is.
We praten en ik vertel van het plan van de partituur en laat hem zien
P; ow die ken ik dus daar had je me sowieso niet mee gewonnen
We lachten en ik in mijn vuistje.

De koffie smaakte alles goed.
P sprak in geuren over koffie, eten, maken en smaken, ik waan me winnaar van de dag met al dit moois.

J; moeten we niet eens gaan fotograferen?
P&F; nee, nee, geen haast.. 
P; nog een koffie?
F; ik knik, en hoe bereid jij dan die rollade waar je het over had, langzaam op 60 graden?

Na nog wat gesprekken over recepten en kruiden komt het verhaal tot een einde, ik pak mijn camera
F; laten we de tuin in lopen… 


Klik klik klikkerde klik en hier en daar nog wat en iets met achterin de tuin met een goedkope cello min een snaar die knapte. 

Dat de fotografie zou lukken was allang beslist in de keuken.

Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey